Share |

Δημοτική Αγορά Κυψέλης: Η παράσταση τέλειωσε. Το θέατρο έκλεισε. Το δράμα αρχίζει

Πριν λίγες μέρες, με την ευκαιρία της καλοκαιρινής ραστώνης κι επειδή και η "επανάσταση" θέλει τις διακοπές της, οι λιγοστοί της αγοράς πιάστηκαν σε θερινό ύπνο και το δημαρχείο πραγματοποίησε αυτό το όποιο είχε προαναγγείλει.  Έστειλε τα ΜΑΤ και επανέφερε υπό τον έλεγχο του δήμου τη δημοτική αγορά Κυψέλης, οι οποία είχε καταληφθεί για μερικά χρόνια, από τις κομματικές δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Και τώρα κλαψουρίζουν. Για κάτι που ήταν βέβαιο πως θα συμβεί. Ο θάνατος του εγχειρήματος είχε προαναγγελθεί. Οι υπόλοιπες "συλλογικότητες", που αυτοαποκλήθηκαν "λαϊκές συνελεύσεις" δίχως λαό και καλούσαν σε "αγωνιστική επαγρύπνιση",  θα βγάλουν ανακοινώσεις, μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές.

Είχαμε ασχοληθεί με το θέμα:

Κρατικές ενάντια σε κομματικές δυνάμεις καταστολής

Όσο κατείχαν το χώρο, λειτουργούσαν ως δυνάμεις καταστολής κάθε άποψης που δεν ήταν αρεστή στους ίδιους. Έτσι διέλυσαν τις μεγάλες συνελεύσεις, μένοντας τρεις και το κώμα τους.

Τώρα, μεγάλη ανησυχία διακατέχει τους θαμώνες της κλειστής Λέσχης "Δημοτική Αγορά Κυψέλης" και την εκφράζουν στο facebook: 

  • Konstantina P........
    16 ώρες πριν
    Στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που ο Δήμαρχος Καμίνης αποφάσισε το Σάββατο να σφραγίσει με το έτσι θέλω, είναι εγκλωβισμένη εδώ και τρεις μέρες η γάτα της Αγοράς, η Σωσώ μαζί με τα τρία γατάκια της τα οποία θα δινόντουσαν σύντομα για υιοθεσία. Υπάρχει τροφή μέχρι αύριο...

 

Η "αριστερά", σε όλες της τις συνιστώσες, παραμένει μια αριστερά της ήττας και των αδιέξοδων αγώνων.

Λίγες μέρες πριν, στη Χαλυβουργία, το ΚΚΕ έκανε απεργία σε ένα εργοστάσιο, που δεν είχε πολλούς λόγους να λειτουργεί, μια και με την προηγούμενη δομή ήταν ελλειμματικό!!

Οι Συριζαίοι ήξεραν για την εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά καλούσαν τον πρόεδρο της σε κομματικές ομιλίες!!

Τώρα, όλοι κλαίνε¨".

Κάθε φορά, "μετά" κλαίνε, διαμαρτύρονται και καταγγέλουν. Ίσως, κάποιοι να γίνουν και κυβέρνηση, για να κλάψουν, πάντα μετά, πάνω στα ερείπια που θα αφήσουν. Επάγγελμα τους , το αδιέξοδο. Για να στραφεί ο κόσμος στην απελπισία και στην ακρότητα.

 

Και συνεχίζουν τις πολιτικές αδιεξόδου:

"Φτιάχνουν επιτροπές γειτονιάς", για να αμυνθεί ο πολίτης στην επίθεση που ετοιμάζουν οι τραπεζίτες, κατά της περιουσίας του, χωρίς την παραμικρή πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση της αιτίας και των ενόχων της βιβλικής καταστροφής, που βιώνουμε. Απλώς, ετοιμάζουν κι άλλο αδιέξοδο και συγγράφουν τα επόμενα "κροκοδείλια δάκρυα", με μορφή καταγγελτικής ανακοίνωσης.

Δεν αποκαλύπτουν το τι φταίει και γιατί υπάρχει χρέος, ιδιωτικό και δημόσιο. Η Εύα και στη συνέχεια ο Αδάμ είχαν την ελευθερία και το θράσσος να γευτούν το "απαγορευμένο μήλο".

Οι "ριζοσπαστική αριστερά" (τρομάρα της) δεν τολμά να προφέρει το όνομα του φταίχτη και της  αιτίας που μας έχει φέρει εδώ. Αυτό κι αν είναι ο απαγορευμένος καρπός της ολιγαρχικής εξουσίας.

 

Μετά απορούν, γιατί οι ψηφοφόροι το ρίχνουν στον μηδενισμό και τα χρυσά αυγά. Μα, γιατί δεν υπάρχει άλλη πρόταση.

Η δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των συνιστωσών της αριστεράς, με τη μέθοδο των αδιέξοδων πολιτικών, είναι να στρώσει κόκκινο χαλί , στη νέα ναζιστική αγαπημένη των τραπεζιτών. Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλουν να κυβερνήσουν. Και κάποιοι από αυτούς, θα βγάλουν πολλά λεφτά. 

Κανείς τους δεν μιλά για αυτό που έρχεται και αντιμετωπίζουν το στήσιμο ενός κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού, με πολιτιστικό τακτ. Για τους αριστερούς "υπερασπιστές" του κοινοβουλευτισμού, όσα συμβαίνουν είναι μόνο "ζήτημα πολιτισμικό" και τα αντιμετωπίζουν, με περίσσια συναισθηματική ιδεοληψία. Για το πραγματικό γεγονός της άλωσης των ένοπλων κρατικών μηχανισμών, από ολοκληρωτικές ιδεολογίες και κόμματα, δε λεν κουβέντα

 

Κώμα, που δεν μιλά για την αιτία του χρέους και δεν προτείνει συνταγή ριζοσπαστικής αντιμετώπισης της, κόμμα που δεν τολμά να πει την αλήθεια, υπηρετεί συνειδητά την ολιγαρχία. Αυτή αποφασίζει πότε θα φορά κοινοβουλευτικό και κομματικό μανδύα και πότε θα γίνεται ολοκληρωτικά απάνθρωπη. Και, όπως φαίνεται, έχει λάβει τις αποφάσεις της και η κάθε κομματική μαριονέτα παίζει το ρόλο, για τον οποίο την πληρώνουν

Εμείς θα ζήσουμε τον καθημερινό θάνατο. Εμείς και τα παιδιά μας. Κι αυτοί θα περάσουν καλύτερα.

 Χάρις σε όλους αυτούς, η πολιτική βρίσκεται σε κώμα. (Και πώς να μην είναι έτσι, όταν δεν ανήκει στους πολίτες;)

 

Ζούμε μισό βήμα πριν από το θάνατο αυτού που ήδη έχει χρεοκοπήσει: Του κοινοβουλευτισμού, ως τρόπου  χειραγώγισης των λαών. Τα σημερινά προβλήματα χρειάζονται δικτατορίες και η Ελλάδα είναι πειραματόζωο. Θάμαστε οι πρώτοι, που θα δοκιμαστούν τα νέα μέτρα. Από το 2009, είμαστε πάντα οι πρώτοι. Μετά, βλέποντας πως όλα πάνε καλά, τα εφαρμόζουν σε άλλες χώρες. Θάμαστε οι πρώτοι που θα ζήσουμε, αλλά και θα ψηφίσουμε, τη μορφή του κτήνους, που κρύβουμε μέσα μας, σαν πολιτική διακυβέρνησης.

Και στο μόνο πραγματικό πολιτικό δίλημμα, σήμερα, "Ολοκληρωτισμός ή Δημοκρατία;" , όσοι δεν προτείνουν και δεν οδηγούν την κοινωνία προς τη δημοκρατία, είναι προφανές σε ποια πλευρά του διλήμματος ανήκουν. 

Ζούμε τις μέρες της Βαϊμάρης ή τις δικές μας μέρες πριν από τις δικατορίες του 36 και του 67.

Ας μην ανησυχούμε, όμως. "Μετά" (πάντα "μετά"), θα βγάλουν ανακοίνωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας για ένα τέλος που έχει προαναγγελθεί και όλοι δούλεψαν για αυτό...   Κάπου από το εξωτερικό. Και θα μας καλούν για αντίσταση.

 

Είναι πολλά τα λεφτά των τραπεζιτών, μαύρες τρύπες οι λογαριασμοί τους και οι πολιτικοί μας έχουν παιδιά να θρέψουν. Σε αυτούς προσθέσετε τις ηγεσίες κινημάτων, που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα, για το καθεστώς, αν είχαν άλλους επικεφαλής. Μη ζητάτε ονόματα και φάω μηνύσεις.

Εγώ , πάντως, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, γιατί δεν έχω και στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΩ.

ΚΑΝΕΙΣ τους δεν έχει πει αυτή τη μεγάλη αλήθεια.

Μόνο κλαίνε και κάνουν "αντίσταση"...του κώλου. Για να αυξάνονται οι καταθέσεις τους. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση, σύντροφοι.

 

Odyssey (με τη βοήθεια του εκ Κυψέλης Ιαβέρη του Τάφιου)

 

(Βάζουμε χρώμα στο μαύρο και το γκρίζο των ημερών, με το φακό του Σπύρου Δελάλη)

 

Για Υ.Γ. και ολοκληρωμένη άποψη, βάζουμε δυο επιστολές που αφορούν τη στάση των κομματικών της αριστεράς

1.

2.