Share |

Δημαρχεία υπέρ βωμών και εστιών.

 Είναι καιρός να τελειώνουμε.

Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος (αντιγράφοντας τα Ληξουριώτικα λόγια):

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΑΦΘΑΡΤΟΙ, ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΗΞΟΥΡΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ Ή ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΧΩΡΙΩΝ. ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.-

Όπου "Ληξούρι" , βάλτε τη λέξη Κεφαλονιά, σε όποια θεσμική παραλλαγή κι αν καταλήξουν τα κυβερνητικά μαγειρέματα.

Δημαρχεία του λαού και όχι των κομμάτων και της επαγγελματιών της πολιτικής.

Δημαρχεία για τη διάφανη διαχείριση της ζωής μας και όχι για τη κατάχρηση κονδυλίων.

Η καρδιά της Κεφαλονιάς, ο κόσμος των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των άνεργων, των υπερχρεωμένων, η Κεφαλονιά των ανθρώπων, βρίσκεται σε διαδικασία κατάρρευσης. Παραμένουμε σεισμόπληκτοι και το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός, αν δεν τους σταματήσουμε,  θα γεμίσει από κουφάρια επιχειρήσεων και ζωών.

Κάναμε μια βόλτα στην αγορά. Μιλήσαμε, ακόμα και με αυτούς που θεωρούνται οι οικονομικώς ισχυροί: ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. Η υπερχρέωση και η ανεργία θα εκτιναχθούν στα ύψη.

Ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θεώρησαν υπερβολικά τα αιτήματα των ενωμένων δυνάμεων του επαγγελματικού κόσμου. Θεώρησαν υπερβολικά τα αιτήματα γονιών και μαθητών.

Έχουμε ένα Δημαρχείο και μια Περιφέρεια, που, ως "δικοί μας εκπρόσωποι", αντιπολιτεύονται την Κεφαλονιά και υποστηρίζουν τις καταστροφικές πολιτικές. 

Υπερβολικό και καταστρεπτικό είναι αυτό που ζούμε.

Τούτη την ώρα βρίσκονται στα δικαστήρια συμπολίτες, που, πιστεύοντας τα λόγια του Σαμαρά για αναστολή πληρωμών,  δεν πλήρωσαν και απειλούνται με ποινές φυλάκισης.

Ο ερασιτεχνισμός και η ανικανότητα συμβάδισαν με την αδιαφάνεια και τη μεροληπτική διανομή της βοήθειας και των πρώτων χρημάτων. 

Βρισκόμαστε στην 5η εβδομάδα από την έναρξη του σεισμού και η Περιφέρεια δεν έχει υποβάλλει αίτημα οικονομικής συνδρομής από το Ταμείο Αλλελεγγύης της Ε.Ε., ως όφειλε. (Προφανώς, γιατί δεν το γνωρίζουν).

Το Ταμείο Αλληλεγγύης χρηματοδοτεί την άμεση αποκατάσταση δημόσιων υποδομών, προσωρινή στέγαση υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, άμεση διασφάλιση υποδομών πρόληψης, λήψη μέτρων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομίας και καθαρισμό των περιοχών που επλήγησαν.

Αντ΄αυτού, με το ΦΕΚ των μέτρων αρωγής σεισμοπλήκτων, η κατεδάφιση και η απομάκρυνση των μπάζων χρεώνεται στους ανθρώπους που επλήγησαν. (Αριθ. οικ. 986 /Α325/2014-ΦΕΚ 257/Β/7.2.2014 αρθρο 7.3: "...εφόσον κατεδαφίσουν το κτίριο με δικές τους δαπάνες").

Η  υποβολή πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου από το κράτος μέλος της πληγήσας περιοχής λήγει 10 εβδομάδες, μετά το καταστρεπτικό συμβάν. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης είναι 500 εκατομμύρια (493 εκ. έλαβε η περιοχή Abruzzo της Ιταλίας για τους σεισμούς του 2009) . Ούτε τα χρήματα που δικαιούται η Ελλάδα και η Κεφαλονιά δεν φροντίζουν να ζητήσουν.

 

Μπορούμε να υπερασπιστούμε τις περιουσίες και τις ζωές μας, μόνο με ένα τρόπο:

Να αφήσουμε στην άκρη όσα μας κρατούν διαιρεμένους, να ανασκουμπωθούμε και με σχέδιο, γνώση, αλληλεγγύη  και συνεργασία να αλλάξουμε, να αναστρέψουμε και να εμποδίσουμε ότι μας οδηγεί στην καταστροφή.

Κι αν η Ύπατη Αρμοστεία των Αθηνών δεν θέλει, ας τους πούμε ότι εμείς και θέλουμε και μπορούμε.

Ας μη ξανάρθουν σε τούτο νησί. Ας τους κηρύξουμε Ανεπιθύμητους. Ας πάρουν και τις φορομπηχτικές υπηρεσίες τους να τις πάνε αλλού.

 

Θέλουμε δήμαρχο ή δημάρχους που θα θέσουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των πολιτών και όχι του κόμματος ή της κυβέρνησης. Που θα βάλουν τις γνώσεις, τη θέληση και τα στήθη τους για να σταματήσουν ότι απαλλοτριώνει και καταστρέφει περιουσίες και ζωές.

Οι Κεφαλονίτες μπορούν να γράψουν ιστορία, σώζοντας εαυτούς και αλλήλους.

Άλλαξε ο χάρτης της πατρίδας μας. Εμείς θα αλλάξουμε το χάρτη της ζωής μας.

 

Στη θέση των χτύπων του σεισμού θα βάλουμε τους χτύπους της καρδιάς μας:

(Εικόνα από τον Ληξουριώτη Δον ΨΥΧΩΤΗ)