Share |

Δεν τους βγαίνει...

δημιουργός:Δον Ψυχώτης

Βασική προϋπόθεση για να κάνεις εκλογικές κουτοπονηριές είναι να μη σε πάρουν είδηση. Όταν τα σχέδια δημοσιοποιούνται, η σούπα χαλάει, πριν βγει από τη φωτιά

Λίγη ακόμα προϊστορία, πριν σας πούμε τι πήγε να παιχτεί.

Ο κ.Σπύρου ήταν βουλευτής ΝΔ στην Κέρκυρα,, όταν η ΝΔ έπαιρνε ποσοστά που κυμαίνονταν κάτω από 30%. Όταν το 2004 η ΝΔ πήρε 46%, εκλέχτηκαν Γεωργιάδης με 12.000 σταυρούς, Δένδιας με 9.500 σταυρούς και ο κ.Σπύρου έμεινε στους 5.000!

Εφθάρη, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης!

Τι μυρίστηκαν οι νεοδημοκράτες και λοιποί ψηφοφόροι της Κέρκυρας και του επιφύλαξαν τέτοια υποδοχή;

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, ο κ.Σπύρου είχε στενή σχέση με τον κ.Δρυ και υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις αλληλοβοήθειας. Από το βουλευτικό πολιτικό σκηνικό των επόμενων χρόνων απουσιάζουν οι Δρυς και Σπύρου. Μπήκε ως ΠΕΣΥ, από το παράθυρο και χάρις στις ωραίες εσωκομματικές αντιλήψεις επιλογής, χρίστηκε υποψήφιος.

Στις προχτεσινές εκλογές, ενώ ο κορμός της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και η βουλευτής Κέρκυρας ψήφιζαν σιωπηλά ΚΚΕ, το σύστημα  Δρυ ψήφιζε το συνοθύλευμα των δημάρχων. Από κοντά και οι Καλούδης και  Φαναριώτης, που ψήφιζαν Καλούδη στην περιφέρεια -Αυλωνίτη στον Δήμο.  Αυτό ήταν και η αφορμή για την ανακοίνωση - καταγγελία του ΚΚΕ. Η οποία στην ουσία της είναι αληθινή.

Αυτά όλα και αρκετά άλλα ήταν όσα ηττήθηκαν στο πρόσωπο του Καλούδη, παρά την κερκυραϊκή "εντοπιότητα", αλλά οριακά έδωσαν "νίκη" στο ψηφοδέλτιο των δημάρχων. 

Να σημειώσουμε, πως αρκετοί υποψιασμένοι και αηδιασμένοι νεοδημοκράτες, στον πρώτο γύρο ψήφισαν, με ασταύρωτα ψηφοδέλτια  ...Μπεριάτο. Γνώριζαν το παιχνίδι που παίζεται , εδώ και χρόνια , στην Κέρκυρα, το οποίο έχει σαν στόχο τη νομή της εξουσίας και τη διανομή του χρήματος. Και δεν προβλέπεται να γυρίσουν στη βάση τους.

Οι παλιές παρέες, με την επανεμφάνιση Σπύρου στι προσκήνιο, αναθάρρησαν και μετά την αποτυχία Καλούδη, σκέφτηκαν πως είναι η σειρά τους να ξαναθυμηθούν τις παλιές παρέες.

Είναι ακόμα σε εξέλιξη προσπάθειες να αδειάσουν Τρεπεκλή στην Κέρκυρα και Μπεριάτο στην Περιφέρεια, ώστε να σμίξουν οι παλιές αγάπες.

Να υπενθυμίσουμε εδώ, πως εκτός από τους προεκλογικά καθορισμένους αντιπεριφερειάρχες, υπάρχουν κι άλλες θέσεις αντιπεριφερειαρχών, που μοιράζονται, μετά την εκλογή.

Πού σκοντάφτει το σχέδιο;

- Κυρίως, στις αντιστάσεις σε αμφότερα τα στρατόπεδα.

- Και , φυσικά, στη δημοσιοποίηση των παιχνιδιών.

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων διαψεύδουν αυτές τις πληροφορίες και είναι προφανές γιατί.

Αυτά για την "ενημέρωση" σας, η οποία εύκολα και ευπρόσδεκτα μπορεί να διαψευστεί. Και λέμε "ευπρόσδεκτα", γιατί  μπορεί να είμαστε υπέρ της ανυπακοής στις επιλογές του ολιγαρχικού καθεστώτος, όμως, τα παιχνίδια χωρίς ηθικό έρεισμα δεν μας αρέσουν, όπου κι αν τα πετυχαίνουμε.

Όσα διαβάσατε είναι ένα "φανταστικό" σενάριο. Θα μπορούσε να είχε συμβεί, αλλά δεν θα συμβεί. Έχουν γνώσιν οι φύλακες.

Εμείς θα ψηφίσουμε ανυπακοή.

Δον ΨΥΧΩΤΗΣ