Share |

"ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ"

O κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ", ρωτήθηκε για το χρέος που άφησε πίσω του. Και έσπευσε να απαντήσει πως "παρέλαβε χρέος 8,5 εκατ. και παρέδωσε 7,5 εκατομμύρια". 

Πράγματι, τα στοιχεία είναι σχεδόν αληθινά. Όμως, δεν μας λέει πως στην Δημοτική επιχείρηση πολιτισμού το χρέος ήταν μηδέν στο τέλος της προηγούμενης θητείας και έγινε 600.000 ευρώ. Άρα , πάμε στα 8,1 εκ ευρώ.

Για να ολοκληρωθεί η ιστορία του χρέους, να σημειώσουμε πως η Λειβαθώς είχε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ χρέος, από όλους τους δήμους. Φυσικά, η σημερινή ηγεσία της Κεφαλονιάς ποτέ δεν πρόκειται να αναφερθεί στα χρέη της Λειβαθούς, για ευνόητους λόγους.

Εμ δεν ολοκληρώθηκε, η ιστορία. και δεν είναι δυνατόν ο ιστορικός του μέλλοντος να έχει κενά.

Ο κ. Μιχαλάτος, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγόρησε για το μεγάλο χρέος της Λειβαθούς την ....προηγούμενη διοίκηση του Δήμου!

Κι εδώ μπορείτε να τρελαθείτε όλοι:

Προηγούμενη διοίκηση του δήμου Λειβαθούς ήταν ο κ. Νίκος Φραντζής, αλλά, λόγω δικαστικής εμπλοκής, ένα μεγάλο διάστημα χρέη δημάρχου εκτελούσε ο ...αντιδήμαρχος  κ. Θεοφ. Μιχαλάτος . Το χρέος, λοιπόν, των 8,5 εκ. ευρώ, ο κ. Μιχαλάτος το παρέλαβε από τον ...εαυτό του, ο οποίος το δημιούργησε είτε, ως αντιδήμαρχος είτε ως δημαρχεύων. Ο δυστυχής Φραντζής είχε προειδοποιηθεί να μη βάζει φίδια στον κόρφο του, αλλά δεν άκουσε. (Το θυμάσαι , Νίκο; Μια μέρα στο metropolis, παρουσία του Θεόφιλου, πριν πάτε παρέα σε εκλογές).

Όλα αυτά μας θύμισε κάτοικος Βλαχάτων, ενημερώνοντας μας και για την τοπική παροιμία, που υπάρχει στην περιοχή: "ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ", ο οποίος μας έστειλε το πιο κάτω ραβασάκι:

"Στην τετραετια του  Φραντζη ο ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ηταν ο αντιδημαρχος και ενα διαστημα αναπληρωτης Δημαρχος και διαχειριζοταν εργα και χρηματα με την απολυτη εμπιστοσυνη του Φραντζη.
Μονο στο τελος αποχωρησε για να κατεβει στις εκλογες αλλα η ζημια ειχε γινει. Η πολιτικη του μοιαζει με του κουκου που γενναει τα αυγα του σε ξενες φωλιες πετωντας τα αυγα των αλλων πουλιών απο την φωλια και οταν εκκολαφθουν τα αυγα,  τα μικρα του πετουν, με τη σειρά τους,  τα αλλα νεογέννητα πουλια απο την φωλια. Ο Μιχαλατος αυτο εφαρμοσε στον Κρουσο στο Επιμελητηριο και μετα στον Φραντζη
Τωρα ειναι η σειρα του Παριση  .Αν τελικα παρει την υδρευση κατι  που σαν  αντικειμενο το γνωριζει και ειναι το μοναδικο που θα διαχειριζεται τρελο χρημα στον νεο δημο.
Το τελευταιο  ειναι οτι εκει θα βρει χρηματα για να χρηματοδοτησει τις νεες του πολιτικες επιδιωξεις. Γιατι δεν χαλαει χρηματα δικα του ποτε.
Το γνωμικο στα Βλαχατα  ειναι  <<δεν αφηνεις Μιχαλατο να σου φυλαει τα προβατα>>.
Στην συνεντευξη του αρνειται την συνεργασια μετον Παριση  και την αποδοχη θεσης ομως πιστευω οτι θα γινει αυτο και θα συνεργαστει μετον Λυκουδη.

μεθ` υποληψεως"

--------------------

Αυτό λάβαμε και σας προσφέρουμε, προς τέρψιν και κλείνουμε, γράφοντας:

Ένα αχαρακτήριστο πολιτικό σύστημα μάς θεωρεί ηλίθιους.

Θυμάστε την παλιά ταινία "Η φωλιά του κούκου", με τον εξαιρετικό Jack Nickolson; Το "θεραπευτικό" σύστημα, στην ταινία, προσπαθούσε να σωφρωνήσει τους "τρελούς", που έκλεινε μέσα.

Σε φωλιά του κούκου βρισκόμαστε και προσπαθούν να μας τρελάνουν, όπως και στην ταινία. Εμ, δε...

"Θα τον τρελάνουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι..." 

το θυμάστε το παλιό τραγουδάκι;