Share |

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

(Η πιο κάτω ανακοίνωση φτιάχτηκε από πρωτοβουλία πολιτών και διανέμεται στην Κεφαλλονιά)

Βρισκόμαστε μπροστά σε ανθρωπιστική καταστροφή.

            Χιλιάδες άνθρωποι χρωστούν, απειλούνται οι περιουσίες τους, μένουν χωρίς δουλειά, περιέρχονται σε κατάθλιψη, σιτίζονται στους δήμους, δεν μπορούν να πληρώσουν και όλοι μαζί καλούνται να πληρώσουν νέους φόρους.

            Χιλιάδες διαταγές πληρωμής, αποφάσεις για πλειστηριασμούς και εντάλματα σύλληψης για χρέη στο δημόσιο παραμένουν ανεκτέλεστα, γιατί, απλούστατα, είναι πολλά.

         Οι έχοντες ας σκεφτούν τους μη έχοντες κι ας γίνουμε όλοι μαζί πολλοί. Η κατάσταση θα χειροτερεύει και θα γίνει ανεξέλεγκτη.

           Τα εντάλματα πληρωμών των εκπροσώπων της «παγκόσμιας διακυβέρνησης των τοκογλύφων», που ζητούν από τον πτωχευμένο λαό να πληρώσει τα δικά τους σπασμένα δεν έχουν τελειωμό. Και ούτε θα έχουν.

Το βαρέλι τους δεν έχει πάτο. Πριν καλά - καλά πληρωθούν αυτά, προαναγγέλονται νέα μέτρα, φόροι, περικοπές και απολύσεις.

 

            Ο φόρος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πού θα σταλεί σε λίγο, θα κάνει τον καλούμενο φόρο ψευδοαλληλεγγύης  πού μάς έχουν ήδη αποστείλει, να μοιάζει με απλή ελεημοσύνη και θα βυθίσει στο σκοτάδι χιλιάδες συμπατριώτες και νοικοκυριά, που έχουν φτάσει στα όρια τους.

Δεν θα σταματήσουν, όσο εμείς πληρώνουμε.

            Κάθε μέρα στα ΜΜΕ, το καθεστώς καταγγέλλει, σαν φταίχτες, αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν και καλεί τους έχοντες να στραφούν κατά των μη εχόντων και ανήμπορων να πληρώσουν. Θέλουν διαίρεση και εμφύλιο και μεθοδεύουν πολέμους, δικτατορία «προσωπικοτήτων» και αναστολή βασικών ελευθεριών.               

Οι προτιθέμενοι νά πληρώσουν από το υστέρημά τους, αλλά και εκείνοι οι ελάχιστοι, δυνάμενοι αγόγγυστα να πληρώσουν, πρέπει, επιτέλους να πουν:

 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ στη σχεδιασμένη χρεοκοπία των ζωών μας.

Ας απαντήσουμε: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

            ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΤΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ, ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΥ ΤΩΝ  ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ,  ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

 

Εάν κάποιοι πιστεύουν ακόμη και σήμερα  ότι θα πέσουν τελευταίοι, παρακολουθώντας τον οικονομικό και ψυχικό θάνατο των συνανθρώπων τους, πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι μη έχοντες θα αυξάνονται κάθε μέρα, χάρις στο σχέδιο εξαθλίωσης του 80% του πληθυσμού, για να ζήσουν πλούσια οι ιδιοκτήτες που τυπώνουν το χρήμα.

 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,  ΟΠΩΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΕΛΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΣΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ,  ΜΕΧΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕΙΡΑ.

Δεν είναι θέμα οικονομικό. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.

            Όταν πολλοί δείξουν έμπρακτα τη διαφωνία τους, δεν μπορούν να πειράξουν κανέναν. Οι αδύναμοι προστατεύονται από εμάς τους ίδιους. Αυτοί είναι προσωρινοί. Εμείς εδώ θα ζήσουμε. Για μας είναι η πατρίδα μας και οι γείτονες μας και δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς, για την υπόλοιπη ζωή μας, μια τραγωδία να εξελίσσεται δίπλα μας.

 

Λεφτά  υπάρχουν και τα έχουν οι αργόσχολοι τοκογλύφοι-τραπεζίτες, με τους λίγους συμμάχους τους.

 

Θέλουμε πάγωμα χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων, ως ότου έρθει η δημοκρατία, στην Ελλάδα.

Θέλουμε στάση πληρωμών για το χρέος του δημοσίου, που δεν μπορεί ποτέ να πληρωθεί και είναι προϊόν απάτης και συμπαιγνίας τραπεζιτών και πολιτικών.

Θέλουμε το χρήμα να γίνει δημόσιο αγαθό και να πάψει να είναι ιδιοκτησία των τραπεζών.

Θέλουμε δημοκρατία. Θέλουμε να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας. Θέλουμε αλλαγή Συντάγματος.

 

Όσοι αποφασίσουν, όσοι θεωρούν άδικη και βάναυση την κατάσταση, μπορούν να παραδώσουν τα σημειώματα που έλαβαν από την εφορία, στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο θα τα στείλει πίσω, μαζικά.

 

Πρωτοβουλία Πολιτών

 

(η εικόνα είναι του Δον ΨΥΧΩΤΗ)