Share |

από Kefalonianews: Διχάζουν πάλι τον Εμπορικό Κόσμο μετά την μεγάλη επιτυχία της απεργίας.

Μια μέρα μετά της επιτυχία της απεργίας οι δυο σύλλογοι των εμπόρων δημιουργούν άσχημο κλίμα διχασμού.

23/02/2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Κεφαλονιά και το Αργοστόλι, με πρωτοφανή την παρουσία όλων των ενεργών πολιτών, που με την δυναμική της, μας έδειξε πως δεν υπάρχει τίποτε διαφορετικό στα προβλήματα του καθʼ ενός μας.
Τα πάντα νέκρωσαν, σε μια πανσυλλογική προσπάθεια από όλους τους φορείς.
Έμποροι, Επαγγελματίες, Εκπαιδευτικοί, Δικηγόροι, Οικοδόμοι, Συνταξιούχοι, Μαθητές, Γονείς & Κηδεμόνες,  απο το Αργοστόλι αλλά και απο όλη την Κεφαλονιά, δεν ξεχώριζαν μέσα στην πορεία από την πλατεία καμπάνας προς την κεντρική πλατεία και τελικά στο γραφείο του Βουλευτή, που να σημειώσουμε όχι μόνο δεν ήταν στην Κεφαλονιά,  αλλά γνωρίζοντας την εξαγγελία της απεργίας δεν είχε ούτε καν φροντίσει, να υπάρχει κάποιος άντ' αυτού να συναντηθεί αντιπροσωπεία των απεργών σε περίπτωση που θα έφταναν στο γραφείο του!!
Βέβαια είναι δύσκολο να το σκεφτεί κανείς πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.
Δεν πειράζει τώρα ξέρουμε για την άλλη φορά!
Ευχαριστήρια προς κάποιους μόνο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Και όσοι προσπαθούν με ανακοινώσεις να καπηλευτούν την χθεσινή απεργία προς όφελός τους, τους θυμίζουμε πως το έργο το έχουμε ξαναδεί και γνωρίζουμε το τέλος.
Τα προβλήματα δεν λύθηκαν με την χθεσινή απεργία.
Ο αγώνας μέχρι την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας την τιμωρία των ενόχων για τον οικονομικό μαρασμό και το ξεπούλημα της Πατρίδας μόλις ξεκίνησε.
Καλούμε όλη την κοινωνία σε διαρκή επαγρύπνηση για νέες κινητοποιήσεις μέχρι την διότι τα σχολεία μας κινδυνεύουν, τα καταστήματα κλείνουν, τα παιδιά μας μένουν χωρίς δουλειές,  ο κοινωνικός ιστός διαλύεται και κάποιοι σφυρούν αμέριμνα νομίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει.
Χθες τους δείξαμε πως και ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Οι συμμετέχοντες:
Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Σωματείο οικοδόμων
Σωματείο αυτοκινητιστών Αργοστολίου
Σύλλογος οδοντογιατρών
"ΣΠΙΘΑ" Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μιχάλης Μαρκάτος ισχυρίσθηκε ψευδώς , γεγονός που υιοθέτησε και μετέδωσε μερίδα του τοπικού τύπου ότι το Προεδρείο του Συλλόγου μας δεν προσήλθε στα Γραφεία του βουλευτή μας κ. Σπύρου Μοσχόπουλου προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα με το τέλος της χθεσινής πορείας διαμαρτυρίας κατά των γνωστών αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης. Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τον κ. Μαρκάτο είναι αν και πόσα από τα καταστήματα της υπόλοιπης Κεφαλονιάς και Ιθάκης συμμορφώθηκαν με την απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου που ηγείται.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα ότι η πορεία της 23ης Φεβρουαρίου θα κατέληγε στην κατάθεση ψηφίσματος στα Γραφεία του Βουλευτή. Το αυτό επαναλήφθηκε και κατά την συνάντηση του Προέδρου μας κ. Σταύρου Σπαθή με τους κ.κ. Θόδωρα Γαλιατσάτο Περιφερειακό Σύμβουλο και Κρούσο Πρόεδρο της ΣΠΙΘΑ. Αυτό και έγινε.Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Σπαθής και η Γραμματέας κ. Μαρία Σκλαβουνάκη πήγαν μετά την λήξη της πορείας την 23 –02 στα προσωρινά γραφεία του κ. Μοσχόπουλου όπου στεγάζονται στο Μέγαρο ΡΕΓΓΙΝΑ και κατέθεσαν σχετικό ψήφισμα Αυτό γιατί ήδη από την 18-02 ο κ. Σπαθής γνώριζε από κατ’ ιδίαν συνάντηση με το βουλευτή ότι έχει μεταφέρει τα γραφεία του προσωρινά λόγω ανακαίνισης από το κτήριο της Λεωφόρου Βεργωτή στο Μέγαρο ΡΕΓΓΙΝΑ, ότι θα απουσιάζει την ημέρα της πορείας λόγω βουλευτικών υποχρεώσεών και ότι το ψήφισμα θα το παραλάμβαναν οι συνεργάτες του από τους οποίους θα το λάμβανε με την επάνοδό του στο Νησί.
Σας παρακαλούμε κ. Μαρκάτο να μην ασχολείσθε με τον Σύλλογο μας και περισσότερο με τον κ. Σπαθή Σταύρο. Να καταλαβαίνετε τα ερωτήματα των δημοσιογράφων άλλως να ζητάτε διευκρινήσεις.
Το Δ.Σ του Συλλόγου μας διακατέχει μεταξύ άλλων η αγωνιστικότητα, το θάρρος, η ευθύνη και η συνέπεια. Τα μέλη μας τα αναγνωρίζουν και μας στηρίζουν σε κάθε προσπάθεια. Αυτό εξηγεί και την ΑΠΟΛΥΤΗ επιτυχία της κινητοποίησής μας την Τετάρτη 23-02-2011.

Αργοστόλι 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΠΑΘΗΣ Σταύρος               ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗ Μαρία

(kefalonianews)
 

ΣΗΜ. "Ι": Η ΣΠΙΘΑ δεν έχει πρόεδρο.

Οι 2 σύλλογοι και το ΠΑΜΕ δεν μας στέλνουν ανακοινώσεις, γι' αυτό αναπαράγουμε σχόλια και ειδήσεις από άλλες ιστοσελίδες και ιστολόγια.