Share |

ΑΠΑΝΤΗΣΗ "ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ": ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ, ΤΟ ΒΕΡΤΙΓΚΟ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΚΟΤΣΙΛΙΝΗ

Μακροσκελέστατο δελτίο τύπου εξέδωσε χθες ο αποτυχών στις πρόσφατες εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Κοτσιλίνης, με το οποίο ειρωνεύεται και ταυτόχρονα εγκαλεί την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Αλ. Παρίση για πολλά και διάφορα θέματα.
Μεταξύ αυτών αναφέρει την ιστορική δήλωση του Αλ. Παρίση, το βράδυ της νικητήριας ομιλίας του όταν είπε “ζήτω η ελεύθερη Κεφαλλονιά”, αναφέρεται στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην απαξίωση από την πλευρά του Δημάρχου στο έργο των προηγούμενων δημοτικών αρχών της παρέας του, καθώς και στην έκφραση απωθημένων και διώξεων από τον νυν Δήμαρχο, που “τολμάει” να αλλάξει τα Δ/Σ των ιδρυμάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των επιχειρήσεων του Δήμου.
Σε σχέση, λοιπόν, με όλα τα παραπάνω, αλλά και σε όσα αναγράφονται στο χθεσινό λιβελλογράφημα του Μάρκου Κοτσιλίνη, έχουμε να κάνουμε τα εξής σχόλια:
1.Σε ότι αφορά στην δήλωση περί ελεύθερης Κεφαλλονιάς.
Παρότι ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης θέλει να εμφανίζεται ως δεινός ομιλητής, εντούτοις έντεχνα ξεχνάει, ότι πολλές φράσεις στον πολιτικό λόγο έχουν μεταφορική έννοια.
Του λέμε λοιπόν, ότι ελεύθερη Κεφαλλονιά για την παράταξή μας σημαίνει, ότι για 29 ολόκληρα χρόνια, την αυτοδιοίκηση του νησιού μας διαφέντευε μία συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, με γνωστά σε όλους χαρακτηριστικά, κυριότερο δε αυτών το γεγονός ότι στο προσκήνιο βρίσκονταν, με ιδιαίτερη σκληρότητα, το 1/5 της Κεφαλονίτικης κοινωνίας, ενώ από τούδε και στο εξής, τα 4/5 θα βρίσκονται και αυτά μπροστά και δημιουργικά.
Ελεύθερη Κεφαλλονιά σημαίνει ότι το αλυσσόδεμα του νησιού από τα 40 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει ο Δήμος μας σε τράπεζες, προμηθευτές, ταμεία παρακαταθηκών και δανείων, εργολάβους και επαγγελματίες, που σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα χρέη χρησιμοποιούνται ως μοχλός εξάρτησης πολιτών και επιχειρήσεων, τελειώνει οριστικά εδώ.
Ελεύθερη Κεφαλλονιά σημαίνει, ότι τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, τα Δ/Σ των φορέων του Δήμου, που επί 30 χρόνια διόριζε το κόμμα και το προτεκτοράτο του “Ρεγγίνα”, τελειώνει εδώ.
Τέλος, ελεύθερη Κεφαλλονιά σημαίνει, το γραφείο του Δημάρχου να είναι ισόγειο, να μπορείς να μπαίνεις εύκολα μέσα, να μην υπάρχει στην πόρτα face-control, που για να μπεις σε αυτό, να φέρεις έγγραφα που προσδιορίζουν την στάση σου στις εκλογές ή το πιστοποιητικό των κομματικών σου φρονημάτων.
Αυτά τα λίγα για την ελεύθερη Κεφαλλονιά.
2.Μεγαλοϊδεατισμός και Τράπεζα Ελλάδος.
Μεγαλοϊδεατισμός κ. Κοτσιλίνη δεν είναι ο Δήμαρχος του νησιού να διαθέτει ένα ανθρώπινο δημαρχείο και γραφείο αντάξιο του θεσμού που εκπροσωπεί, καθώς και αντάξιο της Κεφαλονιάς και της ιστορίας της.
Μεγαλοϊδεατισμός είναι, τρεις μήνες μετά την ήττα σου, από τους πολίτες και την κοινωνία, να μην έχεις πιστέψει ακόμη ότι τελείωσαν οι εκλογές και με έργα, πράξεις, ανακοινώσεις και δικαστικές προσφυγές, να προσπαθείς να αμφισβητήσεις την κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, που είναι η λαική ετυμηγορία.
Μεγαλοϊδεατισμός είναι, μετά από έναν μήνα λειτουργίας του νέου Δημαρχείου, να το αποκαλείς Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνοντας έτσι, συμπλεγματικές συμπεριφορές, με την μη αναγνώριση του Διοικητικού Μεγάρου του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Μεγαλοϊδεατισμός είναι να πιστεύεις και να συμπεριφέρεσαι, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, ωσάν να είσαι Δήμαρχος.
Μεγαλοϊδεατισμός είναι, να έχεις ηττηθεί και να ζητάς να παραμείνουν τα διορισμένα Δ/Σ των Ν.Π.Δ.Δ. και των επιχειρήσεων του Δήμου επανδρωμένα με τα στελέχη της 30ετίας, παρότι σήμερα Δήμαρχος είναι ο Αλ. Παρίσης και στην ηγεσία του Δήμου η παράταξη της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”.
Μεγαλοϊδεατισμό τέλος, έχει αυτός που εμφανίζεται και αυτοπροσδιορίζεται ως έμπειρος γνώστης, μοναδικός, αναντικατάστατος και ικανός, την ίδια ώρα που αυτός και η πολιτική του παρέα, παρέδωσαν ένα νησί, ένα βήμα πριν την χρεωκοπία και τον πανελλήνιο διασυρμό.
3.Σε ότι αφορά στα απωθημένα του τύπου “να τα ξηλώσουμε όλα” για τις αλλαγές των προσώπων.
κ. Κοτσιλίνη,
Κατ'αρχήν, σχολιάζοντας την νομιμότητα ή όχι, της πολιτικής απόφασης του Δημάρχου για τις αλλαγές των προσώπων, θα σας προτείναμε, εκτός από τον Καλλικράτη, να διαβάσετε καλά και την από 28-12-2010, ερμηνευτική εγκύκλιο του Νόμου με αριθμό 51 του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με θέμα “Διοικητικά Συμβούλια Ιδρυμάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών”.
Μία προσεκτική ανάγνωση θα δώσει λύση στο πρόβλημά σας.
Όσον αφορά τώρα στην ουσία του θέματος.
Τι ακριβώς ζητάτε;
Να συνεχίσει να κυβερνάει ο Αλέξανδρος Παρίσης το νησί με στελέχη του “Ρεγγίνα” στα Διοικητικά Συμβούλια;
Σας ενοχλεί η, έστω και για ένα μήνα, αντικατάστασή τους, αφού έτσι κι αλλιώς θα αντικατασταθούν;
Θέλετε να παραμείνουν ακόμη 30 μέρες και δεν αντιλαμβάνεστε ότι με αυτό το αίτημα καταδεικνύετε στο έπακρον, την αγκύλωση που έχετε με τις καρέκλες της εξουσίας και την ιδιοκτησιακή αντίληψη για αυτές;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι το σχέδιο μετάβασης του Δήμου και των συγχωνεύσεων, πρέπει αυτό το μήνα να το υλοποιήσει μία παράταξη που κέρδισε τις εκλογές, ασκώντας απρόσκοπτα την πολιτική της, χωρίς προσκόματα και τρικλοποδιές;
4.Αφήστε επιτέλους κ. Κοτσιλίνη, ήσυχο και ήρεμο τον Δήμαρχο να διοικήσει το νησί.
Αντιληφθείτε επιτέλους, ότι οι πολίτες σας έστειλαν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, όχι για να κάνετε “καταστροφικό παιχνίδι” με ανακοινώσεις και δικαστήρια, αλλά για να βοηθήσετε από εκεί, όπως και όταν μπορείτε, να ξεφύγουμε από το πέλαγος και τα μανιασμένα κύματα που δέρνουν το νησί με δική σας ευθύνη.
5.Κλείνοντας, θεωρούμε ότι πρέπει να εξομολογηθούμε κάτι στην κοινωνία του νησιού μας, τόσο για την μακροσκελέστατη ανακοίνωσή μας, όσοι και για την, διά του τύπου, διαλλεκτική με τον κ. Κοτσιλίνη.
Για μας αυτές οι απαντήσεις αποτελούν ένα ανάλαφρο διάλειμμα, από την εντατική εργασία που καθημερινά αναλαμβάνουμε, προκειμένου να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα που άφησε πίσω της η παρέα του κ. Κοτσιλίνη.
Είναι ανάλαφρο διάλειμμα γιατί γνωρίζουμε καλά, ότι η συμπεριφορά του Μ. Κοτσιλίνη είναι επιβεβλημένη μετά την πρόσφατη εκδήλωση-μνημόσυνο στον “Κούτουπα”, όπου οι παρευρισκόμενοι δεν σεβάστηκαν τον πόνο του, αλλά αντίθετα χόρεψαν το “ζειμπέκικο της Ευδοκίας”, που σήμανε απλά την κατάργησή του και την επάνοδο του αρχηγού στα δημοτικά πράγματα, και άρα τον παροπλισμό του Μάρκου και την υποβάθμισή του, δημιουργώντας έτσι στο μυαλό του το απόλυτο βέρτιγκο που παθαίνουν οι πιλότοι.
Ο αγώνας του, λοιπόν, για την καθιέρωσή του και την ανατροπή των ανωτέρω ειλημμένων αποφάσεων της ομάδας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, από δω και πέρα θα τυγχάνει πλήρους κατανόησης από την πλευρά μας αρκεί... να μην υπερβαίνει τα εσκαμμένα.
Αυτά προς το παρόν..

 

 

ΣΗΜ. "Ι": αΜάΝ.  ΘάΧεΙ κΙ  άΛΛο;

Με τις ανακοινώσεις -  " σεντόνια" των Μάρκου και "Γραφείου Τύπου", δε χρειάζεται να αγοράζουμε εφημερίδες . Άσε που φτιάχνεις και την προίκα σου.

 

ΥΓ (δικό μας)

Όταν εμείς λέγαμε πως με 41 άτομα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια δε φτιάχνεις συμβούλιο, Μάρκο, μας έλεγες "τι καλός που είναι ο Καλλικράτης"! 

Στήνεις κατασκήνωση και κλείνεις δωμάτια σε διπλανά ξενοδοχεία. Καλή τύχη.

Σωστός ο Πρόεδρος με τα 37 θέματα: Θα τους εξοντώσει με το πρώτο και ποιος θα πατά στα επόμενα;

 

(foto: Σπύρος Δελάλης!!! www.delalis.gr)