Share |

Ανοιχτή επιστολή από τα ανεξάρτητα μέλη, της ομάδας πρωτοβουλίας, για την Ανοιχτή Συνέλευση Κυψέλης

Σημ. "Ι": Όπως σε κάθε διαδικασία ανοιχτών συνελεύσεων, έτσι και στην Κυψέλη, μικροομάδες κομματικής νοοτροπίας προσπαθούν να εκμαιεύσουν αποφάσεις κατά το δοκούν . Δεν τους ενδιαφέρει το μέγεθος των ανθρώπων. Τους ενδιαφέρει η σφραγίδα και η "ηγεσία"  του τίποτα. Φαινόμενα που έχουμε συναντήσει και στην Κεφαλονιά. Συνυπογράφουμε.

 

Απαραίτητη διευκρίνιση.

Στους φίλους και φίλες που «ετσιθελικά» επιχειρούν να οικειοποιηθούν πρωτοβουλίες και δράσεις, με τις οποίες και σχέση δεν έχουν και είναι αδύνατο απ’ ότι φαίνεται, λόγω υποκειμενικών τους δυνατοτήτων, ν’ αντιληφθούν.

1. Η πρωτοβουλία, όσο και να μη σας αρέσει, είχε και έχει ταυτότητα.

2. Ο επιθετικός προσδιορισμός Ανοιχτή σημαίνει κάτι πολύ διαφορετικό. Λέξη άγνωστη στα κομματικά απαράτ και σε όσους από εσάς τα εκπροσωπείτε. Ανοιχτό θα πει διάλογος και συναινέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς  «επισκοπικές» καθαρότητες, επομένως πάντα μακριά κι αλάργα οι όποιοι «ιεροεξεταστές» της δήθεν προόδου.

Δεν μπορεί  κανένα σώμα να κάνει χρήση - κατάχρηση αυτού που εσείς έχετε μόνιμα στο μυαλό σας, «συγκυριακές» πλειοψηφίες που να «δεσμεύουν» με καταναγκαστικό τρόπο αυτό που εσείς έχετε ορίσει ως μειοψηφικό αντίπαλο.

Άλλωστε, φαντάζει τόσο γελοίο 30 νοματαίοι να αυτοαποκαλούνται αυθέντες και αυθεντικοί εκφραστές των όποιων προβλημάτων, 500.000 και πλέον «ψυχών» που «ζουν» στη γειτονιά μας.

3. Μπορείτε και έχετε δικαίωμα να παρευρίσκεστε παντού, ειδικά εμείς και θα προστατέψουμε αυτό σας το δικαίωμα να εκθέτετε και να εκτίθεσθε με τις απόψεις σας. Σεβαστές και χρήσιμες, με μια μικρή διαφορά. Δεν θα μας επιβάλλετε ποτέ ούτε τη συμπεριφορά σας ,πολύ περισσότερο δε την «κομματική» σας πρακτική.

4. Η έλλειψη σεβασμού, από την οποία διακατέχεστε, έχει δώσει και δείγμα και γραφή για το πώς αντιλαμβάνεσθε το «κοινόν», για το τι αίσθηση έχετε του δημόσιου χώρου.(O νοών νοείτω)

Να είστε βέβαιοι και σίγουροι ότι τον «ιδιοκτησιακό» ζωτικό σας χώρο δεν πρόκειται ποτέ να σας τον παραβιάσουμε, δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθούμε μαζί του για έναν και μοναδικό λόγο. Μας είναι «παγερά» αδιάφορος.

Μην έχετε όμως τη ψευδαίσθηση ότι η αναιδής συμπεριφορά σας θα μας οδηγήσει έστω και γι’ αστείο να ακολουθήσουμε τη χρεωκοπημένη σας τακτική, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος της κοινωνίας, που σε καμία των περιπτώσεων δεν είσαστε εσείς.

Οικονομία δυνάμεων επομένως από την πλευρά μας, γιατί οι μέρες που έρχονται είναι τόσο δύσκολες που, απ’ ό, τι δείχνει η μέχρι τώρα συμπεριφορά σας, είναι αδύνατο να τις αντιληφθείτε.

Κλείνοντας θα σας επισημάνουμε, για πολλοστή φορά, ότι οι όποιες επιχειρούμενες αποφάσεις σας αφορούν ως πρόσωπα εσάς και μόνο και όποιον κομματικό ή πολιτικό φορέα εκπροσωπείτε και καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με την Ανοιχτή Συνέλευση Κυψέλης. Την κομματική σας ταυτότητα βέβαια, να είστε σίγουροι ότι, αν και την γνωρίζουμε δεν πρόκειται να την κοινοποιήσουμε εμείς ούτε στο διαδίκτυο, ούτε και πουθενά αλλού. Οι «χαφιεδισμοί», έστω και αυτού του τύπου, δεν είναι χαρακτηριστικό δικό μας!( Και σε αυτό δυστυχώς ορισμένοι από εσάς φρόντισαν με αφελή και βλακώδη τρόπο να επιβεβαιώσουν, οι αναρτήσεις σας στο διαδίκτυο με ονοματεπώνυμα και ιδιότητες , το επιβεβαιώνουν, εμείς αυτά απλά τα γειώνουμε!)

Διαβάστε προσεκτικά το πρώτο κάλεσμα, για να αντιληφθείτε ότι έχετε ακόμη δρόμο πολύ να διανύσετε μέχρι να καταλάβετε ποια είναι η ταυτότητα και η έννοια της Ανοιχτής Συνέλευσης, αν και είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται καν να μπείτε στον «κόπο» να ξεκινήσετε αυτή τη διαδρομή. Ούτε τη δυνατότητα έχετε, ούτε τα κότσια να το προσπαθήσετε.

 

Τέλος σε όλες και όλους που πίστεψαν και πιστεύουν στο εγχείρημα της Ανοιχτής Συνέλευσης Κυψέλης  δηλώνουμε ότι αταλάντευτα θα συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια γιατί η δική μας  Κυψέλη είναι κυψέλη είναι νάμα δημιουργίας και όχι θερινή "προβολή" του γνωστού έργου της αντίδρασης και της προόδου.
Αυτά προς το παρόν για τα αδημονούντα κρατικοδίαιτα ρετάλια των νεόκοπων της αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας. 

Τα ανεξάρτητα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας για την Ανοιχτή Συνέλευση Κυψέλης

ΥΓ. "σύντροφοι" σας ξέρουμε, το κακό με σάς είναι οτι δεν έχετε καταλάβει οτι σάς γνωρίζει ακόμη καλύτερα η Ελληνική κοινωνία.
Τα "ούστ" της Πλατείας του Συντάγματος  (με τα οποία δεν συμφωνούμε και για λόγους αισθητικής) δεν αφορούσαν μόνο τα  κόμματα εξουσίας, άλλα σύμπασα την κομματική δημοκρατία,της οποίας είστε αναποσπαστο κομμάτι!!!