Share |

«Ο καλός και ο κακός μπάτσος»

Είναι αλήθεια πως το κόλπο του «καλού και του κακού μπάτσου», αν και παλιό είναι συνήθως ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Όχι μόνο στις ταινίες, αλλά και στην πραγματική ζωή.

 

Πρέπει λοιπόν να πιστωθεί μια κάποια διορατικότητα στους εμπνευστές της χρησιμοποίησης του κόλπου αυτού, για τη στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ.

 

Το παιχνίδι «παίζεται» πράγματι αρκετά καλά την τελευταία εβδομάδα.

 

Για να γίνουμε πιο σαφείς, για τις ανάγκες του ρόλου ως «κακός μπάτσος» παρουσιάζεται-λανσάρεται ο «ουρανοκατέβατος» υποψήφιος και ως «καλός» ο κατά τους εμπνευστές του κόλπου «ξανθόπουλος» υποψήφιος.

 

Ο στόχος του κόλπου: «Έντεχνα» να συσπειρωθεί η τοπική ΝΔ, μην πάει και πάρει την έδρα, ώστε να ωφεληθούν οι «ινστρούχτορες»!!!

 

Για να γίνει μάλιστα πιο πιστευτό το σενάριο, να πολωθεί ο κόσμος κλπ, τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει («και καλά») κόντρα μεταξύ των τοπικών εκδοτικών συγκροτημάτων, υποστηρίζοντας με θέρμη από έναν υποψήφιο το καθένα.

 

Υπάρχει όμως και μια μικρή λεπτομέρεια που δε λογάριασαν οι εμπνευστές. Ποια είναι αυτή; Ότι το «κόλπο», ακόμα και στις ταινίες, «πιάνει» όταν οι πρωταγωνιστές δεν είναι γνωστοί.

 

Στην Κεφαλονιά δυστυχώς για τους «εμπνευστές» (ευτυχώς για μας) γνωριζόμαστε όλοι!!! Άρα γνωρίζουμε:

 

α) Ότι το παιχνίδι είναι στημένο.

 

β) Και «άγιο» να παραλάβουν να λιβανίσουν τα συγκεκριμένα συγκροτήματα, απατεώνα θα τον θεωρήσει η κοινωνία, γιατί τα ίδια είναι σίγουρα «κακοί μπάτσοι».

 

γ) Οι ρόλοι που μοιράστηκαν μπορεί προσωρινά να βολεύουν έτσι, μια και οι αντιδράσεις για τον «ουρανοκατέβατο» είναι δικαίως και για πολλούς λόγους μεγάλες (εξού και ο ρόλος του «κακού μπάτσου»), αλλά και ο λανσαρισμένος ως «καλός μπάτσος» έχει κάποια «θεματάκια».

 

Και επειδή για τον «κακό μπάτσο» δε χρειάζεται επιπλέον σχολιασμός αφού «χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει», ας αναφερθούμε-θυμίσουμε 2-3 από τα «θεματάκια» του «καλού μπάτσου».

 

 

 

Θεματάκι πρώτο: Ο διορισμός του «νύχτα» από τον μακαρίτη τον Α.Τ. δε συνάδει με «καλό μπάτσο».

 

Θεματάκι δεύτερο: Το ότι γνωρίζει πως είναι ασυμβίβαστο να είναι ταυτόχρονα δημοτικός υπάλληλος και δημοτικός σύμβουλος-αντιδήμαρχος, αλλά κάνει πως δε συμβαίνει τίποτα, δε συνάδει με «καλό μπάτσο».

 

(Σημείωση: Θα είχε πάντως μεγάλη πλάκα να είχε βγει δήμαρχος και να μην είχε παραιτηθεί και πάλι. Θα μπορούσε να κάνει ταυτόχρονα και τον κλητήρα και να μοιράζει την ημερήσια διάταξη του ΔΣ στους συμβούλους και στον -εαυτό του- δήμαρχο. Θα μπαίναμε στο βιβλίο γκίνες!!!)

 

Θεματάκι τρίτο: Ένας «καλός μπάτσος» ή έστω «καλούτσικος μπάτσος» σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται και δεν αποδέχεται την, έστω για τα μάτια του κόσμου, στήριξη των «κακών μπάτσων» του τόπου!!!

 

Αυτά προς το παρόν

 

«Ο άσχημος μπάτσος»

 

 

 

Ελπίζουμε σε δημοσίευση των αναγραφόμενων, παρόλο που γνωρίζουμε πως δεν είναι της έγκρισης και της αποδοχής των τοπικών «ινστρουχτόρων».