Share |

«Αγωνιστές» με τη βοήθεια της εξουσίας: Το δήθεν σταμάτημα πλειστηριασμών

Μόλις έλαβα επιστολή με την οποία η τράπεζα με ενημέρωνε ότι πούλησε σε ένα fund το δάνειο στο οποίο είχα υπογράψει εγγυητής. Τι μπορώ να κάμω; Παραμένω μόνος μου, λεφτά δεν υπάρχουν και η πληθώρα των προτάσεων που ρίχνουν κάποιοι στο τραπέζι κρύβει η κάθε μια κι από μία τουλάχιστον απάτη. Οι περισσότεροι από μας που βρεθήκαμε στον πάτο έχουμε προδοθεί και παραδοθεί. Κάτι λίγοι κάτι προσπαθούμε να κάνουμε και η πλειοψηφία έχει εγκαταλειφθεί στις ορέξεις μιας απάνθρωπης εξουσίας και βλέπει ανήμπορη την περιουσία της να απαλλοτριώνεται. Ακόμα κι αν θέλουν να αντιδράσουν, δεν βρίσκουν τον τρόπο. Δεν έχουμε τα όπλα, τις προϋποθέσεις και τον τρόπο για μία αποτελεσματική αντίδραση.  

=============

     Και υπάρχουν κι εκείνοι που παριστάνουν τους αγωνιστές, σταματάνε πλειστηριασμούς, συγκρούονται με τα ματ, κάνουν πικετοφορίες, προσπαθούν να κατεδαφίσουν αγάλματα και μας καλούν να τους ψηφίσουμε, γιατί βγάζουν ωραίες φωτογραφίες, παριστάνοντας τον αγωνιστή. (Η αλήθεια είναι ότι αν έπεφτε το άγαλμα του Τρούμαν, θα έπεφτε και ο καπιταλισμός. Ατυχήσαμε).

Θέμα ενότητας, θέμα δημοκρατίας και θέμα διαγραφής χρεών πολιτών και κράτους, ως προϊόν απάτης και συμπαιγνίας τραπεζιτών και πολιτικών, δεν τίθεται από κανέναν. Τους αρκεί η φωτογράφιση σε αγωνιστικές πόζες. Είναι όλοι τους μέρος της συμπαιγνίας και του μηχανισμού απόκρυψης της αλήθειας.

Πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα αλληλοτροφοδότησης των «αντιτιθέμενων» πολιτικών δυνάμεων, από αυτό του «αγωνιστικού σταματήματος των πλειστηριασμών» δεν υπάρχει:

Με εντολή των δανειστών, αυτοί που τώρα παριστάνουν την κυβέρνηση αποφάσισαν την καθιέρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Έτσι έκλεισε το παραθυράκι της παρεμπόδισης των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, που είχε σαν αποτέλεσμα μια μικρή αναβολή στην κατάσχεση.

Παρ’ όλο που έτσι η παρεμπόδιση  καθίσταται αδύνατη, η κατοχική κυβέρνηση συνέχισε καθιστώντας «ιδιώνυμο» το αδίκημα της παρεμπόδισης πλειστηριασμών. Πρόκειται για ένα νόμο που δεν έχει λόγο ύπαρξης, αφού η παρεμπόδιση είναι αδύνατη(εκτός κι αν βρεθούν ικανοί χάκερς). Παρ’ όλα αυτά τον νομοθέτησαν.

Σε πρόσφατη αγωνιστική παράσταση σταματήματος πλειστηριασμών της ΛΑΕ, έξω από συμβολαιογραφείο, τα ΜΑΤ έκλεισαν με κλούβα την είσοδο των γραφείων, έσπρωξαν τον Λαφαζάνη(!), έπεσε ξύλο και χημικά, έγιναν συλλήψεις και οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε δίκη. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε διώξεις για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης, απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή. Κατηγορία παρεμπόδισης πλειστηριασμού δεν υπήρξε, γιατί κάτι τέτοιο δεν συνέβη και δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Πλειστηριασμοί γίνονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, αλλά οι οργανωμένοι αγωνιστές απευθύνουν καλέσματα για κάθε Τετάρτη. Οι πλειστηριασμοί γίνονται την καθορισμένη ώρα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία συμβολαιογράφων και άλλων ενδιαφερόμενων σε κάποιο συγκεκριμένο γραφείο. Τα ΜΑΤ δεν στέλνονται έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία  για να προστατέψουν κάποιον πλειστηριασμό, αλλά για να δημιουργηθεί σκηνικό «αγώνα». Ούτε η νομοθέτηση του ιδιώνυμου χρειαζόταν, ούτε η αποστολή ΜΑΤ έξω από συμβολαιογραφεία. Όμως, χωρίς τα ΜΑΤ, οι παρευρισκόμενοι θα διαλύονταν ήσυχα, ενώ οι διαμαρτυρίες κατά των πλειστηριασμών ενδιαφέρουν τους πολιτικούς που έχουν επενδύσει σε αυτές και έχουν ανάγκη από περισσότερη δημοσιότητα. Και η κυβέρνηση φροντίζει να την έχουν.  Ακόμα κι αν ο συμβολαιογράφος πει ότι δεν χρειάζεται προστασία, τα ΜΑΤ έχουν εντολή να πάνε. Αν αυτό δεν είναι συμπαιγνία, τότε τι είναι; 

Όσοι χάνουν την περιουσία τους ξέρουν και δεν συμμετέχουν σε τέτοια σκηνικά. Κι αυτό το τελευταίο, η παράδοση του πλήθους στη μοίρα που έχουν ορίσει οι ισχυροί, είναι ένα δράμα που έχει διαμορφωθεί και από εκείνους που παριστάνουν τον αγωνιστή, με μοναδικό σκοπό μια θέση στο κατοχικό κοινοβούλιο.

 

Ο Αγώνας υπέρ βωμών και εστιών απαιτεί ενότητα, ενέργειες και όπλα, που θα φέρνουν αποτέλεσμα. Κι αυτό κανένα κόμμα ή απόκομμα δεν το θέλει. Οι «συμβολικές» ενέργειες ανήκουν στο παρελθόν και δεν έχουν καμία αξία σήμερα. Άσπρη μέρα χωρίς να περάσει ΟΛΗ η εξουσία στο λαό δεν μπορεί να υπάρξει. Και τα κόμματα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν μια τέτοια προοπτική. Αριστερά και δεξιά υπηρετούν το ίδιο πράγμα.

Ευτυχισμένη και αξιοπρεπή ζωή δεν πρόκειται να δούμε, αν δεν γίνουμε ξανά κοινότητα, κοινωνία, δήμος˙ αν η αλληλεγγύη και η συνεργασία δεν ξαναγίνουν καθημερινός τρόπος αντίδρασης και αντίστασης στην απαλλοτρίωση της πατρίδας και στην εξαθλίωση των ανθρώπων.  

Αγώνας μέσα από τη συνεργασία με μία μόνο υπόσχεση του ενός προς τον άλλον: Ό,τι μας παίρνουν σήμερα, κρατικό ή ιδιωτικό, θα το πάρουμε πίσω. Νόμους, αλλαγή ιδιοκτησίας και εκχώρηση εθνικού πλούτου σε καιρούς κατοχής  δεν αναγνωρίζονται. Ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει με δημοψηφίσματα, όντας συγκροτημένος σε δήμους και κάτω από συνθήκες δημοκρατίας. Νόμοι και δίκαιο υπάρχουν μόνο όταν αποφασίζει, γι’ αυτά, ο πολίτης – οπλίτης.

Κάθε άλλη πρόταση, κόμμα ή ιδεολογία διαιρεί και εξυπηρετεί την παγκόσμια τραπεζική τάξη και την εξαθλίωση των πολλών. Και όποιος νομίζει ότι θα ξεφύγει από την κακή μοίρα των πολλών, επειδή πρόσκαιρα αποφεύγει την κατάρρευση, κάνει ένα μικρό λάθος. Η απληστία του 1% δεν έχει όρια. Και με την Ελλάδα προτεκτοράτο θα αλωνίζουν μόνο τα σκυλιά του πολέμου.  

 

Εγώ είμαι ένας ΑΦΜ , που σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη ηθική, για όσα έχω πάθει φταίω. 

021443912

(Οι εικόνες είναι του Δον Ψυχώτη)